Do outro lado

26 de març 2008

Sak sak worms



Aquests son els cucs que neixen de la palmera de la que s`en fa el sak sak -dieta basica per les poblacions del Sepik-. Tallen la palmera i del tronc en treuen el cor del que en faran el sak sak. El sak sak es com una farina de la palmera, que despres la mullen amb aigua i queda una especie de ciment, que es prou axicletat quan es posa a la paiella. De la part de la palmera que queda, li posen aigua i la deixen que es vagi podrin. Al cap d`uns dies tornen a la selva per trobar el que queda de la palmera plena de cucs. Segons la Glenda -una amiga del Sepik-, cuinats amb llet de coco son una delicia. Jo els vaig provar tal com els veieu a la foto -fumats- i la veritat es que son molt greixosos i tenen un gust estrany, que et queda a la boca durant estona i estona...... per mi va ser lluny de ser una delicia, pero qui sap si amb llet de coco......